Uppdatering fasadrenovering och preliminär tidsplan

Nu när ställningsbyggandet har kommit en bra bit är det snart dags för nästa fas, vilket innebär att man kommer börja putsa och måla fasaden+ fönster med mera. Målning av fönster kommer att betyda att målarna behöver ha tillgång till Er lägenhet i vissa fall upp till 3 dagar/tillfällen under perioden vecka 17–24 för HUS 1, beroende på hur många fönster man har. Information om detta kommer att komma i brevlådan till berörda parter när det blir dags. Viktigt att man är medveten om detta då det kan behöva ske på ganska kort varsel. (ca 1–2 veckor innan) Möjligheten att lämna ifrån en nyckel om man inte kan vara hemma kommer att finnas.

För allas säkerhet, både boende och målare så uppmanar styrelsen alla boende att plocka undan värdesaker under denna period för att inga missförstånd skall uppstå. Dessutom kommer ingen målare gå in ensam i någon lägenhet. De kommer alltid att arbeta två och två.

Här kommer också en PÅMINNELSE om att tömma balkongerna och ta ner markiser inför arbetet. Om man inte kan ta ner markisen själv eller med hjälp av vänner och familj så finns möjligheten att kontakta ADB för att få hjälp mot betalning. Om man har trall eller liknande som man är rädd om men inte vill plocka bort kan man plasta in den för att säkerställa att den inte blir förstörd av målarfärg när arbetet väl startas.

Preliminär tidsplan:

HUS 1. Isgränd 9 – 17

Vecka 13 – vecka 17 Ställningsbyggande

Vecka 17 – vecka 24 Målning/Murning

Vecka 23/24 Efter koll/Besiktning

HUS 2. Störtloppsvägen 1 – Isgränd 7

Vecka 23 – vecka 26 Ställningsbyggande

Vecka 26 – vecka 38 Målning/Murning

Vecka 37/38 Efter koll/Besiktning

HUS 2 är räknat med några veckors semester från vecka 28 till vecka 32 men målarna hoppas de kan jobba någon av veckorna. Murarna hoppas vara klara vecka 30.

Avslutningsvis vill vi i Styrelsen meddela att vi vet att detta kommer innebära en olägenhet för de boende men detta behövs göras då man inte har gjort något åt fasaden på ca 70 år och vissa delar av den är inte i gott skick som det är nu. Renoveringsbolaget kommer att ha byggmöten varannan vecka och Styrelsen kommer att ha representanter med för att diskutera progress och eventuella problem med mera

Alla frågor eller funderingar kring arbetet kan man mejla till info@kalkbacken1.se.

Övrigt vill vi också uppmana alla att vara riktigt uppmärksamma om man ser något misstänkt, då de ställningar vi har runt huset alltid innebär en viss risk för inbrott.

Vi vill också uppmana ALLA boende att ha lite förståelse, tålamod och samarbeta för att vi ska få fantastiskt fina byggnader. Detta kommer att bli ett stort lyft för föreningen när det är klart.

//Styrelsen