Internet via fiber till samtliga i föreningen Kälkbacken 1.

Föreningen Kälkbacken 1, har sedan 2010 ett fibernät framdraget till alla ursprungliga lägenheter (68 stycken).

Ett antal personer i föreningen har efterfrågat om vi kan ordna så att dom kan använda sin fiber anslutning, och nu har styrelsen valt att teckna ett väldigt förmånligt 3-årigt gruppavtal med Bahnhof gällande fiber till föreningen.

Samtliga boende kommer att få tillgång till 1000/1000 Mbit/s. Bahnhof tillhandahåller en ny router och installation i varje lägenhet.

Varje lägenhetsinnehavare som idag använder Internet har antigen ComHem eller har valt en egen operatör. Ett eget internet abonnemang kostar idag allt mellan 200 -700 kr / månad.

Detta innebär att Ni kan säga upp ert befintliga avtal och spara pengar och börja använda fiberanslutningen till internet, och via dator eller liknande se tv / filmer via SVT play, Tv4, Netflix mm.

För Er som vill behålla sin internet och analoga tv signal via ComHem behöver Ni inte göra något, utan allt fortsätter som vanligt. Föreningen väljer att ta kostnaden för fibern under de 3 första åren därefter kommer vi att utvärdera, om vi skall teckna ett nytt avtal.

Detta betyder att de boende inte kommer att behöva betala ur ”egen ficka” under de tre första åren. I de 8 stycken ”nybyggda lägenheterna” som saknar indragen fiber idag kommer dom boende att få ett förmånligt erbjudande för att få det indraget så att de också kan utnyttja samma uppkoppling som resten av de boende.

Planen är att denna fiberuppkoppling kommer att ske någon gång i slutet på januari 2020.

Mer detaljerad information kommer. Bahnhof erbjuder också i samarbete med Sappa även ett förmånliga tv-paket men det är något som var och en får teckna med Bahnhof själva. Kontakta Sappa.se eller ring 0774-444 744. Det går även att beställa IP-telefoni från Bahnhof för 0kr/mån i fast avgift. ”

Uppmaning:

Kan ni vara snälla och fylla i och lämna in Era kontaktuppgifter i vår brevlåda på kortsidan av trädgårdhuset, Detta behövs för vårt lägenhetsregister samt att korrdinera den kommande fiber installationen.

Mvh Styrelsen