Om bergvärmeborrningen

Bergvärmeborrningen börjar veckan efter midsommar, uppskattningsvis behövs det en arbetsdag per borrhål och vi ska borra 9st. Själva borrningen kommer därför att ta ca 2 v. Därefter behöver en del markarbeten göras och till sist skall gräsmatta osv återställas.

Totalt är arbetet beräknat att pågå fram till v 31 dvs sista planerade arbetsdag är 5 augusti. Notera att arbetstiden är vardagar mellan kl 07.00 – 17.30 (till kl 19.00 vid behov)

Under denna tid kommer i princip hela den övre gården (närmast tunnelbanan) vara avspärrad av säkerhetsskäl. Grillplatsen kommer vara utanför avspärrningen men man kommer åt den från sidan som vetter mot gatan. Vi uppmanar alla att använda den nedre grillplatsen under denna tid.

Från och med det att borrningen startar och tills marken är återställd så kommer man inte att kunna använda de källardörrar som går ut mot gården tyvärr, detta då de leder rakt in i det avspärrade området. Har man behov av att komma ut med saker (cyklar/barnvagnar osv) under denna tid får man ta sig ut åt andra hållet, mot entrésidan. Skulle det vara så att man behöver hjälp med att tillfälligt flytta sin barnvagn eller cykel går det bra att höra av sig till styrelsen via info@kalkbacken1.se. Så ska vi försöka lösa det så smidigt som möjligt!

Alla balkonger och uteplatser går att nyttja som vanligt under tiden.

Bifogar en preliminär karta över avspärrningen som alltså kommer att gälla från 27 juni-5 augusti.

Mvh Styrelsen BRF Kälkbacken 1